Lovaochsaraikenya!

Kategori: Vardag

Masai marknad och sånt

Och där har denna skolvecka passerat, näst sista under 2:an på gymnasiet. Detta beror på att både Lova och jag är lediga imorgon, vanligtvis har vi ju bara en lektion, men i och med att de flesta i vår klass, de som läser matte 4 skriver nationella stora delar av dagen imorgon, så slipper vi vår lektion :))) Inte så kul för dem, men kul för oss. Nejmen, det kommer gå fint för dem, vet det, de är kungar. Så istället tänkte Lova och jag åka till Art och käka lyxfrukost. Fira lite att det är helg, fira lite att vi skrivit vårt sista biologiprov, fira lite att jag idag gjorde min sista uppgift i engelskan, vilket var en bokpresentation + att fira att vi nästannästan är klara med spanska 4. Fick tillbaka resultaten från nationella idag, och det gick verkligen bra mycket bättre än vad jag trott. SÅÅÅÅ JÄKLA SKÖNT OCH SÅ GLAD.

Efter vår sista lektion gick vi ett gäng till Junction. Vi brukar ju annars bara få vara där en dag i veckan, men i och med att det var Masai marknad idag, och nästa torsdag kommer flera av oss behöva packa, inklusive jag (!!!!!) och inte kunna gå. Sååå boardingen lät oss gå idag och jisses vad jag brände pengar. Meeeen, mycket fint fick jag med. Nu sitter jag i mitt rum tillsammans med Emelie och Lova. Emelie och jag köpte, (vi tror) världens godast choklad idag och dyr som satan var den som ligger i kylen som vi ska hämta nu och sen ska vi testgöra ett par fina frisyrer till avslutningen. Emelie är king på fina frisyrer. PUSS & KRAM HELA DAN.

BRA DAG!

En massa bilder på bästabästa Päran, men älskar verkligen dessa bilder med hela mitt hjärta <3. Saras underbara skratt & Pärs mysss.

Även fast motbjudande och kämpigt biologiprov så har den här dagen varit riktigt bra. Men varför har denna dag varit bra kan man då fråga sin? Jo, det ska jag ta och berätta, 

Ett. Som varje onsdag har Sara och jag sovmorgon till 11 (!!). Kan det bli annat än bra lixsom?! Denna tid ägnades åt en stunds degande i sängen innan jag tog tag i en sista titt på biologin innan provet.

Två. På idrotten spelade vi fotboll och rugby, Hur kul med rugby egentligen? Svar: KUL. Måste även tillägga att jag fick äran att vara lagkapten i båda matcherna (självutnämnd, men det behöver ivi inte lägga så stor vikt på..)

Tre. HÅLA efter lunch och solen sken. Tänker ställa samma fråga som i punkt nummer ett. Kan en håltimma med sol vid poolen bli annat än bra? Spelade kort (som vanligt dåda), lyssnade på härlig musik och badade. Efter en stund fick Sara och jag sällskap av Kikoy-Dogge som han så fint kallas.

Fyra. Biologiprov. Vänta va?!, tänker kanske ni. "Har hon med ett prov på sin "varför-dagen-var-bra-lista"? Sa hon inte alldelses nyss att provet var äckligt och jobbigt". Och för att svara på er fråga - Jo, biologiprovet var hemskt MEN för det fösta gick det (hör och häpna) helt okej (hoppas jag!!!) och för andra är det ju faktiskt över nu. Sista biologiprovet över, och kursen är nu slut, end, finito.

Fem, Som ni kanske kan se på bilderna här ovan så hade jag en riktigt rolig kemiektion. Hann räkna ett halvt tal, men vad gör det om hundra år. Istället hann vi visa Pär ett par discodängor och höra på ett par ordvitsar.

Sex. Tennis. KULKULKUL (iallafall tills det börjar spöregna)

Sju. Innan middagen hann vi med att baka en chokladboll. Hur kul, bra och framförallt gott?

Åtta. Kvällsfika - alltid lika mysmysmys.

Skulle kunna komma på hur många punkter som helst men tänkte att åtta kanske räcka.

 

Fika och biologiprov

Godmorgon. Ovan ser ni två bilder från igår då Lova och jag var på Java och pluggade biologi i flera timmar. Senaste gången vi skulle plugg-fika så slutade det med att vi inte ens rörde böckerna så det blev mer en plugg-fika utan plugg. Lite mer en fika :)))) Men igår var vi riktigt riktigt effektiva måste jag faktiskt säga.!!! Vi har nämligen vårt sista prov i Biologi 2 kursen idag och det är helt sanslöst egentligen hur mycket Pär har tryckt med i detta prov. Så jag vet inte riktigt om jag känner mig redo för att skriva provet idag, men, det gör man väll egentligen aldrig + att det känns som man skulle kunna plugga ihjäl sig på allt vad blodomloppet, immunförsvaret +++++ miljoner saker till, heter. Vi har ju dunderlång sovmorgon idag så hinner plugga ett tag nu innan idrotten, men sen får det vara nog och gå som det går liksom.... Ha en bra dag, kära vänner.

TILAN

Här har vi henne - bästabästa TIlan

I söndags var vår käre naturklass hembjuda till Tilan, vår finfina boardingvärd. Tilan bor på en typ av camp, skulle man nog kunna säga. Många hyr ett rum i bara några dagar, och vissa, som till exempel Tilan, hyr ett rum för en längre period (om jag inte missminner mig så har TIlan bott där i drygt ett år). Riktigt mysigt ställe var det iallafall! Med en bar, hundar på tre ben och apor som sprang runt. Under de tre timmarna som vi var hemma hos TIlan hann vi med att fika gott, prata om det underbara året vi haft här, spela kort, skratta i mängder och spela krocket. En mysig, väldigt mysig dag var det och hann påminnas både en, två och tre gånger hur mycket jag älskar min underbara klass. Alla är så himla fantastiska, omtänksamma, fenomenalt bra och framför allt extemt, och då menar jag extremt, roliga. Titta bara på bilderna här uppe. Hur många "naturliga" skratt har inte kameran råkat fånga?

 

KULKUL

Men gos Lova och Joel igår <33

Godmorgon! Strax ska jag röra mig mot brunchen, håller alla tummar för att Lovas mäktiga tal på senaste mentorstiden, om varför de bör servera amerikanska pannkakor eller mandazis till söndagens brunher "gick igenom" :)))) Senare vid 13 ska vår klass hem till Tilan, vår boardingvärd, vilket ska bli sååsååsås himla gos, gos att vi se hur hon bor och sen bara att umgås med vår fina klass. Men innan dess ska jag verkligen verkligen se till att jag faktiskt går och pluggar efter brunchen och INTE lägger mig vid poolen.

 

Gårkvällen var helt okej. Bussen gick till K1 igen, denna kväll spelade de inte riktigt lika dansbar musik, så istället spelade vi sånt där fotbollsspel som ni ser ovan. Vilket var SÅ kul, hetsigt, skratt, skrik kul. Sen åkte vi hem med den tidigare bussen och när vi kom hem kröp jag ner i Violans säng och hade gos. Ha en bra dag, vi hörs ikväll

LÖRDAG

Ett gäng bilder från dagen. Solen sken precis hela dagen, vilket resulterade i att biologiboken hängde med ut och vi lade oss vid poolen. Dock så vart det kanske inte en sån där super effektiv pluggplats.... Men istället blev det massa bad, massa sol och Marie stod i köket ett tag och gräddade våfflor. De var h i m m e l s k t goda.

BRA DAG

Gårdagen, fredag, var en riktigt riktigt bra dag. Som vanligt har vi bara en lektion på fredagar, så när solen tittade fram efter att vi slutat lade vi oss vid poolen. Och där låg vi ganska så väldigt exakt resten av dagen. Badade, solade, spelade kort + Fia och allt var bara så bra. Hahah det är verkligen helt sjukt hur alla flockas runt poolen för att ta vara på minsta lilla sol innnan vi reser till Sverige- för att inte komma hem till ett - "Ööh, har inte du bott i Afrika ett år, trodde du skulle vara.... brun....?!" :)))) Vid 18 var vi sedan ett gäng som åkte med skolbussen till J's för att käka middag. Och som Lova skrev tidigare så skulle denna restaurangs meny alltså innehålla en av Nairobis bästa hamburgare. Och.... det var inget skämt, någonstans. GARANTERAT den godaste hamburgaren jag någonsin ätit. Inte bara det att hamburgaren var helthelt perfekt, så kom den dessutom med sanslöst goda pommes + hemmagjord ketchup!!!!! Jag menar, ni hör ju själva!!!!! KOLLA BILDERNA OVAN. Dessutom delade jag och Emelojs på en efterrätt som även den var WOW.

 

var så fruktansvärt mätt sen när vi kom hem, så jag kastade mig på min säng, knäppte upp byxorna och bara låg helt utslagen på sängen, tills bussen som tog oss till K1 gick. Och även kvällen blev S Å BRA. Dansadansadansa. Bra dag helt enkelt. Riktigt bra.

 

Idag ska det pluggas biologi stora delar av dagen, och, som vanligt kanke lite pooooolande. ha en bäst dag.

Torsdag den 14 maj

Låter denna bild på Degolas symbolisera dagens skoldag. Ändå ganska underhållande, spännande och lärorik. Och ja, jag pratar tvårtomspråket. Nej, men vetande att alla i Sverige har röd dag idag och slipper den hemska skolan samtidigt som man själv sitter och skriver nationella i spanska och har genomgångar om organsik kemi gör inte livet roligare. Dock var inte spanska nationella inte lika hemskt som jag föreställt mig och denna skrivdel gick över förväntan. Dessutom ska vi kanske inte klaga om lediga dagar hit och dit i och med att vi slutar sisådär två veckor innan alla andra i Sverige.

 

När Sara och jag poolade under vårt hål, slog det mig hur mycket, extremt mycket plugg vi har kvar dessa två veckor. Håller vekligen på att drunkna i allt som blodkärlssystem, oxideringstal, motströmsprinciper och novellanalyser heter. Så Sara och jag bestämde oss för att efter skolan åka iväg för att ha en "pluggfika". Och fika blev det, men biologiböckerna förblev liggande i väskan under hela cafebesöket. BRA JOBBAT LOVA & SARA! Istället för pluggande pratade vi om hur det ska kännas att lämna detta, och kom fram till att det rent ut sagt känns ruttet. De 10 månader som alltid kännts som en oändlig tid är ju faktiskt snart slut. För nu är det endast drygt 2 veckor kvar på denna fantastiska upplevelse och äventyr. Endast 18 dagar kvar tills jag sitter på ett plan påvåg till Sverige igen. Vill fortfarande inte tänka och bearbeta dessa tankar, så tänker sluta här innan jag min ögon faktiskt börjar tåras, och skjuta upp det till en annan gång.

 

Tillbaka till något roligare. Eller roligt och roligt - kanske än tolkningsfråga. Men jag vill att ni kollar på bilderna här ovan en gång till. Ser ni något speciellt? Det gör iallafall jag. För idag är en unik dag för jordens historia. Så fram med era anteckningsblock och kalendrar vänner. Idag är dagen som Lova Linnea Lennartsdotter Skoglund bär en polo för första gången i hela sitt liv. Jag vet, imponerande va? Har hela mitt liv varit så emot polotröjor för att jag har tyckt att det känns som man ska strypas så fort man trär plagget över halsen. Men igår köpte jag minsann en liten rackare på Mr. Price och jag trivs bättre än fisken i vattnet i den..

 

Och ja, det var väll denna torsdag. Hoppas verkligen på sol imorgon så vi kan poola hela dagen lång, innan vi på kvällen åker iväg till J's som enligt säkra källor ska var Nairobis bästa hamburgeställe! Pangdag kommer det bli.

 

 

 

 

Nationella Junction & Julmys

Så otroligt skönt att den här dagen nu är över. Eller ska snarare skriva hur otroligt skönt det är att de två sista engelska nationella nu är gjorda, vilket också betyder - inge mer nationella i engelska!!!! Sen hur det gick är en annan grej... Jag verkligen, VERKLIGEN avskyr hörförståelse i engelska, men jag hoppashoppas att det gick okej. Hörförståelse i engelska råkar ju alltid ha en tendens till att vara bra jädra mycket svårare att förstå än när man faktiskt pratar med en person på engelska och ska förstå.... Hur som helst, nu lämnar vi det. Hejdå.

 

Eftermiddagen var mycket bra måste jag säga, två lektioner innan vi slutade och var ett gäng som gick till Junction. Som vi nu får göra, en gång i veckan, och denna dag var alltså idag. Var en tur på Nakumat, Mr Price och Froooozen Yoghurt. Lova och jag delade på en stooor en och vi hade nästan dubbelt så mycket tillbehör än yoghurt. mycketmycket bra & mycketmycket gott. Under läxis försökte jag och Lova oss på att plugga biologi men sen kom Douglas förbi, vilket var ganska så väldigt mycket roligare än biologi. ++++ Lova och Douglas hade pratat om att ha julmys under kvällsfikat, vilket var världens bästa grej. Så vi bytte om till våra mest juliga kläder, hämtade massa ljus, värmde mjölk med kardemumma och slog oss ner vid sofforna vid poolen, samtidigt som vi lyssna på julmusik. Bästa kvällsfikat på länge, helt klart.

Tisdag 12/5-2015

Helvetes dagen nummer 1, blev samtidigt dröm dagen NUMMER 1. Bortsett från att vi stora delar av förmiddagen skrev fysikprov (som jag hoppas gick ok, iaf) + en eftermiddag som bestod av spanska muntliga nationella, så fick jag OCKSÅ reda på att min älskade Alv, har bokat biljetter och följer med Mamma och mig till Kreta en vecka i sommar. Så länge som vi velat göra en sådan här resa tillsammans, i 15 år har vi känt varandra och det är ju helt OBEGRIPLIGT att vi inte lyckats få till detta tidigare. Efter att gått från att umgås varje dag i 15  till att inte setts på 1 år, ska det bli bara så jädra bäst att ta igen precis allt genom en mysvecka på Kreta. Får på riktigt lyckorus när jag tänker på allt vi ska göra. Bästavän, detta kommer bli, det kommer bli bara bäst.

 

Efter vi slutat var jag en stund vid poolen och snicksnackade mer Erika, tog ett kort bad, vilket kanske inte var så smart egentligen då jag int eär helt frisk än.... Hur som helst, det bjöds på god middag och sen har jag försökt plugga. Imorgon är det sista engelska nationella. Sen börjar faktiskt denna galna pluggvecka, när det gäller plugg, ta slut. Bara spanska skrivdel på torsdag. SEN HELG.

Chokladbollensdag

En kort och rätt så icke-krävande skoldag idag. Mycket skönt tycker jag. En mjukstart på en annars ganska så kämpig skolvecka. Till exempel har vi imorgon först ett fysik prov och sedan nationella i spanska på eftermiddagen. BLÄ! + ett engelska nationella senare veckan. Dock ska jag inte klaga då det finns många som har det värre. Flera i min klass har nämligen detta plus kemiprov och matematik-4-prov. Lider verkligen med dem och är så glad att jag ej läser dessa kurser detta år.

 

Efter att vi hade slutat bestämde Sofia, Sara och jag oss för att baka en chokladboll. För idag är det inte vilken dag som helst. Nej, idag är det chokladbollensdag!! Och mummakardemumma vad god vår stora boll blev. Men vet ni vad som hände?! Vi orkade inte äta upp hela vår bautaboll utan stoppade in den i kylskåpet för att äta den senare, och vad upptäcker vi senare om inte att chokladbollen är uppäten. Blir så himla irriterad. Okej, det kanske inte är världens grej - det är ju bara en chokladboll. Men förstår verkligen inte hur folk tänker. "Nej, men här ligger ju en chokladboll, det måste ju vara någons. Den kan jag ju är upp". Vi har självklart våra misstankar så imorgon är det fram med yxan...

 

På eftermiddagen hann vi även med en stunds poolande hann  innan svarta moln tornade upp på himlen och strax innan middagen stod regnet som spö i backen, och blixtra och dundra gjorde det också. I regnrännorna som rinner längs korridorerna var det bokstavligt talat forsar. Detta är dock inget ovanligt här i regnsäsongen utan det regnar nästan varje kväll/natt, och inte är det som svenskt regn där monsunregnet pågår i några minuter. Nejnej, här pågår det verkligen SPÖregn i timmar. Aja, inte mig emot i och med att jag har förkärlek till regn. SÅSÅSÅ himla mysigt när regnet smattrar utanför fönster och man sitter inne under täcket med te och bara myser.

 

Kvällen har ägnats åt fysikprov. Förhoppningsvis kommer det gå helt okej då jag pluggat som en gnu inför detta prov och känner att jag (förhoppningsvis) kan det mesta. Men exakt så kände jag inför förra fysikprovet och då gick det pinsamt uselt så vi får väll se. Kan inte annat än hålla tummarna och hoppas på det bästa.

 

 

 

Söndag - 20 dagar kvar

Igår: Vi var hungriga så vi drack Oreo-milkshake. Mycket god

Jag fick låna Emelies helt vansinnigt snygga jacka - Lova, fin

 

Idag: Klarblå himmel, resulterade i någon timmes poolande

Nu: Fysik-kul hos en bitter & sjuk Viola

Lite blandade bilder från både igår och idag. Gårkvällen blev okej, men inte så mycket mer än så. Bussen åkte till Ozon vilket inte något höjdar ställe direkt + att det kändes verkligen som att något saknades hela kvällen då många MBB:are stannade hemma den kvällen. Imorse  serverades det brunch vid 10, precis som vanligt. Sen slog jag mig ner i Violas rum, utan någon Viola :))) för att plugga fysik. Runt två någon gång kikade Lova in och frågade om vi inte skulle ta en paus och lägga oss vid poolen en stund, då det faktiskt var nästan klablå himmel ute och strålande sol. Så det blev lite sol, pool, fia och vändtia innan jag städade mitt rum, duschade och åt en väldans god middag. ++++ annanaspaj till efterrätt!!! Nu sitter jag hos Viola igen omringad av fysikböcker.

Veckan som kommer är lite av en helvetsvecka, pluggmässigt. Tisdagen är värst, på förmiddagen skriver vi 2 timmar långt fysikprov och eftermiddagen kommer ägnas åt spanska nationella, muntliga. H j ä l p. Sen på onsdag har vi vårt sista engelska nationella, hör + läsförståelse. Men som tur är så kan man ju inte riktigt förbereda sig inför spanskan och engelskan. Lider lite extra mycket med många andra i vår klass som utöver detta även har prov i matte 4 + kemi 2. Men de kommer ju fixa det, galant :)))))) Vi hööööörs.

Igår var det på dagen 3 veckor tills jag åker till Sverige. 21 dagar. Det är ingenting, ingenting.

Lördag - 21 dagar kvar

Egentligen har jag inte så mycket att skriva om denna dag. Har varien en ganska så väldigt vanlig lördag. Började med brunch imorse som följdes av någon timmes fysik-plugg. När jag tog en liten paus hittade jag Filip och Wilma liggandes vid poolen, och, jaa det såg ju lite mer lockande ut än att gå tillbaka in i mörka annexet, så jag och Lova berämde oss för att låta fysiken va ett tag och gick till poolen en stund. Spelade ett parti Fia, vilket var alldeles för länge sedan. Mitt och Lovas älskade Fia <33 Innan middagen skypade jag med min kära broder. ÅÅ vad jag skrattade, du är ju faktiskt bra rolig ibland du Marcus :)) Vid 19 gick en buss till Lavington och både jag och Lova hakade på för att köpa lite sånt där gos, snickers + en ny nutella då vår andra spårlöst försvunnit. Imorgon är det ju söndag vilket betyder antingen pannkakor, amerikanska pannkakor eller mandazi. Mandazi med nutella är ju himlen. Det blev hur som helst en mycket mysig tur, Lova och jag hittade en schysst outfit som vid gled runt på Nakumat i + att i bussen påväg hem började Wrapped Up spelas bara sådär. Bästa DISCODUSCHDÄNGAN. ÅÅ.

 

Nu har Lovan och jag precis duschat nere i poolhuset. Vid 22 går en buss ut och yesyesyesyys. Känner på mig att det kommer bli en topptopptopp kväll. VI HÖRS.

Lite Toi lite sushi lite gos

Och så har en sån där bra dag passerat. Som Lova skrivit tidigare har både hon och jag drabbats av sån där ond-halsont-sjuka, meeen, idag var det faktiskt mycketmycket bättre. Nu är det bara sån där sjuklig jag-har-3 liter-snor-i-näsan-sjuka. Men känner på mig att det kommer gå över snart, förhoppningsvis redan imorgon :)))) Så är vi på banan igen, yesyes. Hur som helst, idag är det fredag, vilket som vanligt innebär 1 lektion och sen heeeelg. Efter vi slutat spelade jag, Lova och Filip vändtia i giraff innan det var dags för lunch, pizzaaa. Mycket gott. Därefter blev det en tur till Toi. Och vet ni vad som faktiskt hände efter att vi kom hem??? Lova och jag pluggade nån timma. Och inte vad som helst dessutom, FYSIK. Vi har liksom lite av en regel att på fredagar, då pluggar man inte. Men eftersom vi råkar ha vårt sista prov nästa tisdag, och som vanligt fattar jag noll av fysiken, så kände vi att idag fick bli ett undantag. Men en gång, aldrig mer :)))) höhöhö

Och  nu under kvällen var vi ett litet gäng som åkte till Greenhouse och käkade sushi. Lova, FIlip och jag delade på en enorm båt med masssaaaa sushi. Det stod att det skulle vara 20 bitar men tror det var närmare 40 bitar. VAR HUR SOM HELST HIMMELSKT GOTT. Och väldigt mysig, kul, gos, som vanligt. Resten av kvällen ska jag inte göra någonting, alls,  BLI FRISK.

En torsdag

Bilder tagna av festisen Viola - tips hörri, klicka er in på hennes blogg. Bästa mysigaste någonsin.

 

Först och främst - sjukstatus. För jag vet att ni är sjukligt ;) nyfikna och intresserande. Har inte allt lika ont i halsen som igår, men är idag lite hänging och tendens till febrig, "Varför är ni så tysta, ni som brukar prata så mycket annars" frågar Magne mig och Sara. "Vi går på alvedon" svarar Sara och jag dystert i kör. Som sagt inte kanske helt friska som nötkärnor.

 

Ett nationella, som förövrigt gick helt okej (hoppas jag), och en spanskalektion senare hade vi slutat för dagen. Fick vid lunch reda på att vi äntligen får gå till Junction igen. Yippieehej! Dock under vissa omstäningheter - vi får bara gå dit en vardag i veckan. Så vad gjorde vi idag klockan tre om inte att gå till Junction? Inhandlade en snicks, lite vatten och checkade läget på Mr. Price. Låter kanske inte som himmelriket i era öron, men det mina damer och herrar ska jag meddela att det var. Det är verkligen så himlans bevämt att bara kunna gå ett par minuter för att komma till affären eller att kunna ta en fika istället för att behöva lägga pengar på taxi.

 

I och med min sjuka (och ja, jag kommer fortsätta tycka synd om mig själv) så var jag lite nedstämd innan middagen. En hugrig och sjuk Lova är nämligen ingen hitkombo. Men innan middagen besämde jag mig för att ta en sväng om förbi Filips rum och där hittade jag Wilma och Filip dansa salsa samt vara så roliga och underbara som bara de kan va. Så därifrån gick mitt humör från bott til topp. En URRmysig och rolig middag blev det. Skrattade så mycket att jag råkade spotta mat över hela bordet. HEJ mysig tjej! Läxis tillbringades i mitt rum tillsammans med Filip för att plugga fysik. Dock blev det inte speciellt mycket fysikpluggande utan mer Filip är omänskligt rolig och jag kan inte andas för jag skrattar för mycket med en alldelses för täpt näsa.