Lovaochsaraikenya!

Livet är mysigt

Halvtaskig bild, men beskriver min igårkväll väldigt perfekt. Svettbomberna 1, 2 och 3 eller Katjakaj, Bentibent och bi  som vi brukar kalla oss - la oss tillrätta i Filips säng. slog våra kloka hjärnor ihop och löste korsord som aldrig förr.  För igår fick nämligen Wilma ett efterlängtat paket fullproppat med korsordstidningar. Det var egentligen tänkt att vi skulle ha till alla timmar i bussen på väg till Rwanda, men vi kunde helt enkelt inte hålla oss.

Om någon hade missat så är det onsdag idag. Och onsdagar betyder - iallafall för mig - den bästa dagen i hela veckan i och med min underunderbara sovmorgon enda tills 11. Nästintill alla mina sovmorgnar går jag upp tidigt ändå, för att inte missa frukosten men igår hade jag får en gångs skull "tänkt ett steg före" och hade en inhandlad mango samt advokado liggandes på rummet som var redo för att ätas. Så imorse spenderades min sovmorgon för en gång skull för att sova. Eller en stund iallafall. Inte kunde jag sova ända till elva utan vakna pigg och glad halv nio. Gick då upp på den så kallade zebrabalkongen, som ser på bilden ovan, för att äta min fruk(t)(ost) och läsa litegranna. Mysigt, riktigt mysigt var det. Har insett att jag använder ordet mysigt minst en gång varje blogginlägg men så får det faktiskt förbli av den orsaken att jag älskar allt som är mysigt och har med mys att göra.

Efter vår första lektion för dagen, en idrottslektion, hade Sara och jag håltimme. Vi bestämmde oss för att slå oss ner i min säng med te, ljus och ett par partier vändtia. Och vilket annat ord ska jag beskriva denna stund med om inte med ordet mys? . På idrottlektionen idag så hade vår idrottslärare fixat så att en yogainstruktör kom över och höll en yogalektion för oss. Denna yogainstruktör var den vigaste människan jag någonsin sett. Det var på riktigt helt sinnessjukt. Utan att överdriva speciellt mycket kan jag säga att han seriöst kunde gå ner i splitt och spagat samtigt, på samma gång som han slog knut på armarna och tårna.

 

Efter skolan fick vi reda på att det var brist på vatten här i Nairobi och vattnet på skolan var helt slut, men skulle förhoppningsvis komma tillbaka vid sex. Detta var dock inte helt säkert utan vattnet kunde lika gärna komma tillbaka imorgon. Hade egentligen tänkt att gå och springa men ville inte svettas som en gris för att sedan inte kunna duscha så jag och Wilma bestämde oss för att simma istället. Tanter som vi är - först korsord och sedan motionssim, Men mysigt var det ju iallafall, eller hur? ;)

 

25 mars 2015 20:16 | Vardag |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas