Lovaochsaraikenya!

Påsklovet - Kigali

 

Tillbaka till påsklovsresan, bästabästa Rwanda och Uganda.

I och med att vi steg upp så pass tidigt för att att komma till bergsgorillorna hann vi komma till Kigali, Rwandas huvudstad redan på eftermiddagen. Och Kigali hörrni, wow vilket ställen. Vilken underbar stad. Den var liksom så olikt Nairobi, samtidigt som det var så likt. Den röda jorden, kvinnor med färgglada sjalar och vinkande barn stående vid vägkanten - det som är så mycket Kenya för mig, fanns där i Kigali också. Men till skillnad från Nairobi var Kigali så rent och organiserat. Trottoarer, trafikljus och övergångsställen existerade, och till skillnad från de enstaka trafikljusen som finns här i Nairobi så ett - fungerar de, och två - de följdes faktiskt. Bilarna stannade när de visade rött och körde när det var grönt.

 

En annan märkbar skillnad var, som jag nämnde tidigare, att allt var så himla rent. Man fick verkligehn leta nog för att hitta en skräpbit och denna renhet är på grund av att Kigali en gång i månaden har obligatiorisk städdag - lite makabert men samtidigt väldigt smart.

 

Vi kom fram till vårt hotell på eftermiddagen - och superfint var det. Helt nybyggt med fräscha stora rum och pool. Hotellet hette Mirrors och jag överdriver inte när jag säger attt vi hade sju speglar i vårat rum - till och med vid sängen vilket vi utnyttjade till att ta extemt cool "vi-har-aldrig-varit-lyckligare--hoppa-i-sängen-bilder". På kvällen gick vi alla ut och åt på en japansk restaurang som hade buffé med allt från nudelwok till sushi. Förstår ni hur gott?! Men middagen var lite försenad så innan vi åkte hann Sara, Viola och jag med att äta samosas i hotellrestaurangen. Och alltså woow vilka samosas! Hur goda som helst!!!! Sara hann även med att basta "eucalyptusbastu" samt simma runt som en liten spermie i den snoppformade poolen. Undrar verkligen hur och om hotelägarna tänkte när de bestämde formen på poolen...

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas