Lovaochsaraikenya!

Fältstudieveckan - Torsdagen

Torsdagsmorgonen började tidigt, redan innan solen gått upp, då det var en morgon game drive för de som ville. Fast än vi ej såg mijontals av coola djur, okej nu ska jag inte underdriva - vi såg ju faktiskt ett flertal noshörningar och två elefanter som var så nära att de nästan stog på bilen. Men, tillbaka till det jag skulle säga. Trots att game drive inte var spektakulär, i avseeende på djurlivet, så var det ändå helt otroligt. Instämmer totalt med det Sara skrev i ett tidigare inlägg - "det är få stunder som man är så  glad som när man sticker ut huvudet genom taket och glider runt på savannen". Att få sitta i en liten safaribuss, se solen gå upp över berget som vi en vecka tidigare bestigit, zebror och impalor springer runt och bara ler för att stunden är så underbart vacker. Det är grejer det.

Efter game drive var det dags för frukost på campen innan vi hoppade in i våra safarinbilar igen. Denna gång var målet ekvatorn, för ekvatorn gick faktiskt rakt igenom Ol Pejeta. En riktigt häftig känsla var det att balasera på ekvatorn samt att veta att nu står jag faktiskt med min högra fot på den norra halvklotet och min vänsta på den södra.

På eftermiddagen gick vi till en skola för att hjälpa till och umgås med barnen. Och detta skulle jag säga var resans höjdpunkt! Vi byggde och målade ett par pallar från grunden samt hjälpte till att cementera. Detta var svårare än vad jag hade föreställt mig då pallarna var riktigt komplicerade. Skratta nu inte, men på en hel eftermiddag och en morgon han vi, 22 personer, bygga 2 pallar. Men som sagt de var komplicerade... På skolan höll även några av oss en lektion för en klass. och vi fick även leka med barnen, spela fotboll, sjunga och dansa. Roligaste var när vi skulle upp och sjunga. Små grodorna blev det och shitobanans vilken fart det blev till barnen när vi kom till "ko-ack-ack-ack"-delen. Denna dagen var riktigt rolig och mysig. Kunde verkligen aldrig sluta le.

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas