Lovaochsaraikenya!

NAIVASHA - Bäst på häst

De tre sista bilderna är tagna från Therese - http://theresethunman.blogg.se/

Hej på er!

I helgen var vi ca 20 stycken som åkte iväg till Naivasha för att rida och campa. Vi steg upp tidigt lördagmorgon och bussresan dit tog ca 1,5-2 timmar. Trots mycket plugg som stressade var det så skönt att bara komma iväg och lämna internatet. När vi kom fram blev vi indelade i tre olika grupper. Första gruppen som började rida i princip så fort vi kommit fram, bestod av lite mer ruttinerade ryttare och i grupp två och tre hamnade vi som i princip aldrig suttit på en häst tidigare. Medan den första gruppen red åkte resten dit vi skulle campa. Det låg precis bredvid Lake Naivasha och var verkligen så fint! Där åt vi lunch, satte upp våra tält och pluggade lite innan det var dags för vår tur att rida. Och oj vad helt galet roligt det var. I börjar var jag verkligen rädd på riktigt, men det släppte ganska fort då hästarna vi red var vana vid att i princip bara följa efter varandra, vilket gjorde att man själv inte behövde göra speciellt mycket. Så man skulle väll kanske kunna säga att vi åkte mer häst än red.... Nej jag skoja, klart vi red!!! Vi fick ju till och med testa på att trava, vilket också var så roligt! Alltså solen sken, vi red runt bland zebror, mängder gnuer, giraffer, red i vatten och ååh, såå HÄRLIGT!

 

På kvällen åt vi på restaurangen som låg precis intill där vi campade. Katia, Lova och jag delade på tre helt sjkt goda grejer. Hamburgare, pizza med fetaost (!!!) och kycklingwrap. Så gott!

Sen slocknade vi redan runt 21.30. Alltså det finns verkligen ingen annanstans som jag sover så bra som jag gör i min Mount Kenya-sovsäck när vi campar. Jag sover som en gud! Sen måste jag ju faktiskt nämna att vi sov ca 15 meter ifrån dit flodhästarna kommer upp under natte och äter. Det enda som skiljde oss åt var ett ca halvmeter högt elstängsel. Dagen därpå, söndag gick vi upp tidigt för att åka ut på sjön bland flodhästar. Behöver jag ens skriva hur otroligt härligt det var att bara glida fram på vattnet. Jag skulle faktiskt vilja säga att denna helg inte kommer speciellt långt ifrån helgen i Maasai Mara. Så bra var den.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas