Lovaochsaraikenya!

Dag 56 - Wayo Wayo & Power Woman Group

Förra lördagen åkte vi som jag nämnde tidigare till Kibera för att bland annat besöka Wayo Wayo youth center, vilket är en ungdomsgård som är startat av en svensk kille och hans flickvän. Hit var alla ungdomar, och även barn, välkommna för att att bara umgås men främst även för att sjunga, spela musik och dansa. När vi först kom dit så visade ungdomarna upp en dans för oss och woow vad de var duktiga! Vi fick sen en rundtur i centret, prata med alla och dansa och spela musik med dem. Vår skola håller på att starta ett sammanbete med Wayo Wayo så förhoppningsvis får vi komma dit igen och hjälpa till lite mer.

 

Vi åkte sedan vidare till en annan del av Kibera och Power Wowen Group, vilket är en grupp HIV-smittade kvinnor som startade för cirka tio år sedan. De hade en liten butik där de sålde blandannat klänningar och smycken som de hade gjort själva. De hade även som ett typ av "dagis" där de tog hem om barn som inte kunde vara med sina föräldrar på dagarna och alltså dessa barn, så himlans söta! Titta bara på bilden här ovan!

Kort sagt en väldigt intressant dag där vi fick träffa många otroligt inspierande människor!

Alla bilder är lånade från bästa Viola, förutom den sista som är Toves. - http://violamellquist.blo.gg/ & http://tovehedvigcarolina.devote.se/

17 oktober 2014 08:40 | Vardag |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas